Seminarii de popularizare a homeopatiei in randul pacientilor

Poate ca in ultima vreme ati auzit tot mai des despre homeopatie, dar inca nu stiti exact ce este homeopatia. Unii o lauda, spunand ca s-au vindecat aproape miraculos cu remedii homeopate cand medicamentele nu au dat rezultate, altii o considera un fel de vindecare prin autosugestie, altii chiar o sarlatanie. Care e adevarul?
Am hotarat sa vin in ajutorul dvs, al pacientilor, care nu aveti neaparat o pregatire in domeniul medical si am organizat seminarii de prezentare si popularizare a homeopatiei.
Ideea mea este sa va invat sa folositi remediile homeopate in afectiunile frecvente, intercurente. Asa cum oamenii au invatat sa isi administreze singuri algocalmin si paracetamol, medicamente care au efecte adverse, tot asa pot sa invete sa foloseasca Belladona sau Aconitum (de exemplu) in raceala cu febra.
Am pus la punct prezentari de tip Power Point cu durata de 2-3 ore, interactive, cu intrebari si raspunsuri, in care este explicat, pe intelesul pacientilor, ce este homeopatia si cum poate fi aplicata in vindecare.
Seminariile prezinta principiile de baza ale homeopatiei dar si, in mod specific, remediile homeopate cele mai frecvent folosite in diferite patologii.
Am pregatit un seminar pentru homeopatia aplicata in bolile respiratorii, care abordeaza rinoadenoidita la copil (vegetatiile adenoide ale copiilor), rinita si sinuzita adultului, amigdalita, laringita, otita si tusea.
Un alt seminar abordeaza aplicarea homeopatiei in bolile digestive : diareea si constipatia, gastrita, colica biliara, intoleranta la lactoza si la gluten, parazitozele intestinale.
Alt seminar abordeaza homeopatia in bolile mental emotionale : anxietatea si atacul de panica, depresia, sindromul de hiperactivitate cu deficit de atentie la copil (ADHD), tulburarea obsesiv-compulsiva (TOC).
Din seminarii va puteti face o idee generala corecta despre homeopatie si aflati concret ce puteti face in diferite situatii de boala ; adica, de exemplu, ce puteti lua ca remediu homeopat daca ati racit si aveti febra, va doare in gat sau va curge nasul; sau ce puteti lua daca ati facut o indigestie; sau ce puteti lua de urgenta daca ati avut un traumatism.
Cu siguranta ca in bolile cronice complexe este nevoie de tratament strict individualizat, recomandat de homeopat, dar in bolile acute, frecvente, exista multe lucruri pe care le puteti face acasa singuri … daca stiti cum.